Jubler over flere ladeplasser! (Indre Akershus Blad)

– Dette har jeg ventet på!

– Helt glimrende med flere ladeplasser, sier Hans Olav Vestreng.

Taxisjåføren fra Bjørkelangen var en av de første som tok i bruk den nye ladestasjonen i Bjørkelangen Næringspark mandag. Arbeidsuka hans startet med en rundtur via Indre Østfold og Lørenskog, før han var tilbake på Bjørkelangen ved lunsjtider. Der kunne han koble seg på den splitter nye ladestasjonen som er plassert like ved Power.

– Dette har jeg ventet på! Helt glimrende med flere ladestasjoner, for kapasiteten på Bjørkelangen har vært for liten, sier Vestreng.

Lettere hverdag

På ladestasjonen er to lynladere og en hurtiglader med totalt seks lademuligheter.

– Ved Rema yter ladeplassene 50 kilowatt, mens her er det lynladere med opptil 180 kilowatt eller hurtigladere inntil 120 kilowatt, sier Vestreng.

Taxisjåføren tilbakelegger omtrent 10.000 kilometer i måneden med elbilen Hyundai Ioniq 5 og lader når han kan.

– Hva gjør dette med arbeidshverdagen din?

– For oss som har dette som jobb, blir det lettere å holdehjula i gang. En sjelden gang har det hendt at jeg har måtte runde av arbeidsdagen fordi jeg ikke hadde mer strøm igjen, og ladestasjonen har vært opptatt. Nå blir det mindre risiko for det, her er det seks uttak. Derfor er det fantastisk at dette har kommet på plass, sier Hans Olav Vestreng.

– Veldig fornøyde

Sten Nordby i OTS Eiendom var også en veldig fornøyd mann etter at ladestasjonen ble tatt i bruk. Selskapet eier åtte eiendommer i næringsparken og leier ut lokaler til Europris, Skeidar, Gausdal Landhandleri, Trento, Plantasjen, Power, Vianor, Bygdeservice, Form, NHM, Veidekke og Mekonomen.

– Vi er veldig fornøyde og håper at dette er et positivt bidrag, både for kunder, yrkessjåfører og andre som er på gjennomreise – som for eksempel hyttefolk eller folk som har vært i Sverige, sier Nordby som forteller at det er mulig å utvide antall ladeplasser hvis behovet skulle være til stede.

Helt siden 2019 har han jobbet med planene. I og med at en ny trafostasjon måtte på plass, var anleggsbidraget høyt.

– Gjennom et samarbeid mellom El-Verket Høland, Kople og

OTS Eiendom fikk vi det på plass. Den opprinnelige planen var oppstart i august, men på grunn av krigen og andre omstendigheter har alt blitt forsinket. Derfor er det godt at vi kan åpne anlegget, sier Nordby som er meget fornøyd med utformingen av ladeanlegget.

– Vil gjøre noe nyttig

Kople bygger og drifter ladeanlegg for elbiler. Deres ladenettverk består av over 4.000 ladere over hele Norge, hvor Bjørkelangen nå også inngår.

– Elbilister er ofte opptatt av å lade samtidig som de gjør noe nyttig, eller opplever noe – siden det å lade bilen faktisk tar litt lengre tid enn å fylle drivstoff. Vi ser derfor at et ladetilbud nettopp bidrar til å tiltrekke elbilistene til servicetilbudene rundt våre ladestasjoner, sier Tine Holm-Hansen, markeds- og kommunikasjonssjef i Kople.

På Kopleladere kan alle typer biler lade, og laderne er åpnet for roaming. Dette betyr at du kan bruke både brikker og apper fra andre ladetjenester til å starte ladeøkten, i tillegg til Koples egen app, brikke eller nettbasert betaling, opplyser Holm-Hansen.

Les mer

SAMARBEID: – Gjennom et samarbeid mellom El-Verket Høland, Kople og OTS Eiendom fikk vi ladestasjonen på plass, sier en fornøyd Sten Nordby.
No items found.